Brutalan odgovor Kremlja: Hrlite u direktan sukob

U slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu direktan sukob Rusije i NATO biće neizbežan, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je tako odgovorio na izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat.

Peskov je istakao da je Kremlj obratio pažnju na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da se u Evropi diskutovalo o slanju vojnika u Ukrajinu, a njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji u Ukrajini Moskvi je takođe dobro poznat.

"Generalno, ovde je sama činjenica da se razmatrala mogućnost slanja nekih kontingenata članica NATO u Ukrajinu, naravno, veoma važan novi element. Svi ostali elementi iz govora predsednika Francuske su već poznati i mi smo ih već primili k znanju“, istakao je Peskov, a prenosi ruski portal Sputnjik.

On je dodao i da su ruske vlasti primetile da je veoma širok dijapazon mišljenja na ovu temu, kao i da, zapravo, konsenzusa nema.

Prema njegovim rečima, jedan broj zemalja koje učestvuju na događaju u Parizu zadržavaju "prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti usled ovakvih postupaka i potencijalne opasnosti zbog direktnog uvlačenja u gorući sukob".

"To, naravno, apsolutno nije u interesu ovih zemalja. One moraju biti svesne toga", istakao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu