Hrvati u "ludilu": Nova pogrešna odluka?

Odluka o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka neće biti dobra za Oružane snage niti za odbranu RH, rekao je Franko Vidović.

Podeli
Shutterstock/ Ajdin Kamber
Shutterstock/ Ajdin Kamber

Ipak, iako se čini da je ova namera vlasti naišla na većinsko odobravanje, ima i onih koji se tome protive, među kojima je i poslanik opozicionih Socijaldemokrata Franko Vidović, koji smatra da se ne radi o dobrom potezu, kao i da je cela priča smišljena uoči predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

Gostujući na HRT-u, Vidović je istakao da pitanja koja se tiču nadstranačkih tema treba rešavati konsenzusom.

"Kada kažem konsenzus, onda to znači ne lomiti preko kolena odluke. Ovo jeste lomljenje preko kolena i ja se ne mogu oteti utisku da je ovo napravljeno jedino sa svrhom izbora, pa ćemo to upotpuniti u aprilu sa Rafalima i idemo na izbore", rekao je Vidović.

Njegov kolega iz parlamenta Ante Deur, iz vladajuće HDZ, tvrdi da se ne radi o predizbornoj priči.

"Mi moramo gledati celi koncept događanja u vremenu u kojem živimo. Vojni rok nije nikada ukinut, zamrznut je 2008. godine. Sada se traži model koji je najbolji i taj model će biti prezentovan u nekom vremenu", rekao je Deur.

Istakao je da bezbednost nema cenu, uz podsećanje da je Hrvatska u bezbednost u poslednjih nekoliko godina uložila preko milijardu evra.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu