Orban: Izgubićemo Srbiju

Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju, inače će Beograd izabrati saradnju sa drugim partnerima, a Brisel će izgubiti ovu zemlju.

Izvor: Novosti
Podeli
Profimedia/Mustafa Yalcin / Anadolu
Profimedia/Mustafa Yalcin / Anadolu

Ovo mišljenje izneo je mađarski premijer Viktor Orban.

Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju, inače će Beograd izabrati saradnju sa drugim partnerima, a Brisel će izgubiti ovu zemlju. Ovo mišljenje izneo je mađarski premijer Viktor Orban.

"Moramo da završimo stari zadatak proširenja pre nego što krenemo u novo proširenje sa Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je pre moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom", rekao je mađarski premijer za austrijski list “Prese", prenosi TASS.

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana "glavnim prioritetom“ Budimpešte tokom predsedavanja Savetom Evropske unije, koje počinje 1. jula.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar trgovine NR Kine Vang Ventao potpisali su 17. oktobra 2023. godine u Pekingu sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje. Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on bi mogao da stupi na snagu u maju-junu 2024. godine.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu