Vojska hitno upozorila: Napustite grad

Izraelska vojska (IDF) uputila je danas palestinskim civilima "hitan apel" da zbog borbi koje se vode u i oko grada Kan Junisa napuste veći deo tog područja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Mohammed Dahman
Foto: Tanjug/AP Photo/Mohammed Dahman

Stanovnicima četvrti Al-Katiba, Al Mahata i onima centru Kan Junisa, portparol IDF za arapske medije Avihaj Adrai uputio je putem društvene platforme Iks hitan apel da se evakuišu.

"Pozivamo vas da hitno napustite mesto gde se nalazite i krenete prema poznatim skloništima zapadno od Kan Junisa", rekao je Adrai u objavi i naveo pet blokova sa mape koju je IDF objavila.

CNN napominje da nije jasno koliko će ljudi moći da vidi ovaj apel, s obzirom na nedostatak komunikacionih mreža i internet dometa u većem delu Pojasa Gaze, i dodaje da nije poznato ni na koja skloništa Adrai misli.

Posle prekida primirja između Izraela i Hamasa prošle nedelje, podseća CNN, Izrael je ponovo pokrenuo svoju vojnu kampanju u Gazi i borbe se vode u Kan Junisu.

IDF tvrdi da je Kan Junis "glavno uporište" Hamasa, a u petak je izraelska vojska saopštila da se u tom drugom po veličini gradu Pojasa Gaze, vode borbe "od kuće do kuće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu