Oglasila se BIA: Nećemo dozvoliti da budemo uvučeni u političke igre Đorđa Miketića

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) oglasila se povodom napada pojedinih medija.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: M.K./ATAImages
Foto: M.K./ATAImages

Povodom nastavka napada pojedinih medija na Bezbednosno-informativnu agenciju, a u vezi sa eksplicitnim snimkom gospodina Đorđa Miketića, BIA je saopštila da neće dopustiti da bude uvučena u političke igre gospodina Miketića i njegove političke opcije i ponavljaju da Agencija za nastanak i širenje pomenutog materijala, iz više razloga neumesne sadržine, ne snosi nikakvu odgovornost.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Jedan od zadataka BIA je i zaštita državnih organa, samim tim i Narodne skupštine Republike Srbije i njenih poslanika, zbog čega je Agencija, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, odmah i pokrenula istragu. Nepobitno je utvrđeno da je snimak autentičan i da je nastao svojevoljno i bez prisile, što je gospodin Miketić javno i potvrdio, kao i da ga je napravila muška osoba koja se nalazila u istoj prostoriji sa gospodinom Miketićem i nepoznatom ženskom osobom.

Niko drugi osim gospodina Miketića i ostalih učesnika u događaju sa eksplicitnog snimka ne može da snosi odgovornost za njegov nastanak kao i za njegovu distribuciju. Gospodin Miketić je sam u javnosti otvorio temu svog snimka i sam mora da snosi posledice svoje odluke, zato pozivamo i njega i pojedine medije da prestanu sa pokušajima da u svoje političke igre uvuku Bezbednosno-informativnu agenciju", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu