Crnogorci "luduju": Još jedan ispad

Filip Adžić rekao je Milanu Kneževiću da ima informacije da će u rekonstrukciji Vlade biti zamenjeni jer neće pristati na neke stvari.

Izvor: Blic
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/smith371
Ilustracija: Shutterstock/smith371

Na to je poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Knežević ustvrdio da četiri poslanika DNP-a neće priznati tzv. Kosovo.

"Nisam imao nameru da kvarim Vašu nadu i želje. Iznosim ono što jesu vrsta mojih saznanja i mislim da su se ona potvrdila jer ste upravo Vi, kao neko ko je želio da bude deo ANB isključeni. Što meni predstavlja jasan signal da ako niste mogli tu – da nećete moći ni na ministarsku funkciju koja Vam je obećana za godinu dana. Takođe mislim da imaju neka velika očekivanja od Vas i ako nastavite u delu onoga što jeste podržavanje Kosova i odricanje narativa koji se tiču i genocida u Srebrenici i mnogih drugih stvari oko kojih niste imali identična viđenja sa kolegama iz PES-a", kazao je Adžić.

Zatim je rekao Kneževiću da ukoliko bude pristajao na sve što su njihovi uslovi - možda i budete deo Vlade nakon rekonstrukcije.

"Moja saznanja su da Vi na neke stvari nećete pristati i da ćete biti zamenjeni. U svakom slučaju, ono što jesu moja saznanja jeste da su paralalelno vođeni pregovori i sa Vama i sa DPS-om. I da je sa DPS bio dogovoren jedan transfer koji je trebalo da omogući PES-u da napravi Vladu", rekao je Adžić.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da su ga "u politici varali kao Tomu Zdravkovića žene kojima je uzaludno pisao pesme".

"Vi ste danas kao bivši ministar unutrašnjih poslova i budući član ANB-a izrekli jednu veoma ozbiljnu konstrukciju koja iziskuje reagovanje kolega iz DPS-a ali i PES-a. Rekli ste da se ovde radilo o nekoj političkoj trgovini između nas i DPS-a sa PES-om i da se do zadnjeg trenutka čekalo ko će koga. Voleo bih da mi elaborirate deo gde ste rekli da će DPS za manje od godinu dana da uđe i napravi koaliciju sa PES-om – jer sam ja potpisao neki sporazum sa PES-om, pa bi mi draže bilo da ostanem Toma Zdravković nego da budem neki novi narodni pevač. Ovaj Desingerica ili ne znam, ove koje zabranjuju po TikToku. Kao bivši ministar unutrašnjih poslova imate dosta informacija, kao budući član ANB-a takođe ste prikupili neke informacije u međuvremenu. Ovo zabrinjava političke procese u Crnoj Gori jer smo mislili da smo dobili stabilnu Vladu", rekao je Knežević Adžiću.

Podsetimo, u Skupštini Crne Gore sinoć je umalo došlo do fizičkog sukoba poslanika Dritana Abazovića i Nikole Zirojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu