HDZ-ovka poručila Plenkoviću: Silazim sa ringišpila

Jedna od učesnica protesta poljoprivrednika u Hrvatskoj javno je presekla člansku kartu vladajućeg HDZ-a Andreja Plenkovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR/ bg
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR/ bg

"Cenjeni gospodine Plenkoviću i vi iz pravosnažno osuđene organizacije, poznatije kao HDZ. Evo pogledajte šta radi gospođa koja je članica HDZ-a od 1989.", čuje se glas na snimku, za koji se pretpostavlja da pripada Milenku Biliću, član Štaba za odbranu hrvatskog sela.

Žena koja se predstavila kao Dragica Končić Kurbanović u obraćanju premijeru je poručila: "Gospodine Plenkoviću, pošto vi stalno govorite da nas prate i podržavaju male stranke, evo vam članska iskaznica HDZ-a. Ograđujem se od vas. Silazim s ringišpila. "

"Gospodine Plenkoviću, ovo što ste napravili Slavoniji, slavonskom selu i čoveku, u moje ime niste smeli napraviti", navela je ona.

Navela je i da aktuelna vlada, na čelu s Plenkovićom, puno ljudi uništila sa vakcinama.

"Naterali ste nas. Mene niste. Naterali ste nas da vam predamo zdrave svinje. Sad nas terate da vam predamo svoje zdrave kokoške i piliće. Neće moći, gospodine Plenkoviću. Evo vam moj odgovor. Silazim s ringišpila", rekla je ova žena koja je makazama isekla člansku kartu HDZ-a, dok su njen gesti okupljeni učesnici protesta propratili aplauzom.

Pozvala je Plenkovića da nikada više ne govori u njeno ime.

"Želim ti sve ono što ti želiš Slavoncima. Zbogom pošao", rekla je ova učesnica protesta i člansku kartu HDZ pacila u vatru.

Plenković je u petak rekao da nema nameru da razgovara sa poljoprivrednicima u protestu, koji su nezadovoljni vladinim merama za suzbijanje svinjske kuge, te da je ovaj protest politički motivisan.

Učesnici protesta su, međutim, najavili radikalizaciju protesta i blokadu cele države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu