Makron imenovao bivšeg šefa diplomatije Le Drijana za svog izaslanika u Libanu

Francuski predsednik Emanuel Makron imenovao je bivšeg ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iva Le Drijana za predsedničkog izaslanika u Libanu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard, Pool
Foto: Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard, Pool

Le Drian se vratio u francusku diplomatiju kao lični izaslanik francuskog predsednika za Liban nakon što je Francuska bez uspeha pokušavala da predvodi međunarodne napore za pomoć Libanu i rešavanje političke i ekonomske krize u toj zemlji nakon razorne, smrtonosne eksplozije u Bejrutu 2020. godine, prenosi Rojters.

"U duhu prijateljstva koje vezuje Francusku za Liban, predsednik Republike nastavlja da se angažuje na rešavanju institucionalne krize i na sprovođenju reformi neophodnih za oporavak ove zemlje. Zbog toga je imenovao Žan-Iva Le Drijana za svog ličnog izaslanika koji će razgovarati sa svima u Libanu i u svetu koji mogu da doprinesu napretku ovog procesa", navodi se u sopštenju Jelisejske palate.

Bivši poslanik iz redova Socijalističke partije Francuske, nekadašnji ministar odbrane i ministar spoljnih poslova, Le Drian se smatra iskusnim političarem i jedan je od nekoliko političkih "teškaša" koji su u poslednjih nekoliko meseci rekativirani i vraćeni na funkcije u Makronovoj administraciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu