Indija: Masa od 2.000 ljudi spalila dečaka i majku u ambulantnim kolima

Nju Delhi -- Indijske bezbednosne snage pojačale su danas operacije kako bi se sprečilo dalje nasilje u saveznoj državi Manipur.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To se desilo nakon što su sedmogodišnjak, njegova majka i rođak spaljeni živi kada je masa zapalila ambulantna vozila koja su ih vozila u bolnicu, preneo je Rojters.

Dečaka su hitno prebacivali u bolnicu, noć nakon što je pogođen iz vatrenog oružja u sukobu između plemenskih grupa i većinske zajednice Meitei u severoistočnoj državi.

Indijska vojska je danas saopštila da je pokrenula operaciju širom Manipura kako bi "pokorila osetljive oblasti i povratila ukradeno oružje".

"Lokalno stanovništvo u posedu takvog oružja mora da ih preda bezbednosnim snagama, zarad mira i stabilnosti", saopštila je indijska vojska na Tviteru.

Britanska novinska agencija prenela je da je etničko nasilje u državi počelo početkom maja, kada su se plemenske grupe sukobile sa zajednicom Meitei, zabrinute da će ekonomske kvote i benefiti koje su njima garantovali, takođe biti prošireni i za pripadnike Meitei zajednice.

U sukobima koji su izbili prošlog meseca, ubijeno je više od 60 ljudi, a oko 35.000 je raseljeno. Bezbednosne snage ubile su više od 30 militanata.

Nedeljni incident dogodio se u udaljenoj oblasti Irojsemba, kada je ambulantna kola u kojoj je bila porodica napala grupa od oko 2.000 ljudi, većina iz plemena Kuki.

Dečakov otac takođe pripada istom plemenu, ali nije bio s njim u tom trenutku, dok su majka i još jedan rođak, koji su ga pratili, iz Meitei zajednice.

"Muškarac i žena iz ambulantnog vozila su molili za milost, rekavši da dečak ima rane, ali je rulja odbila da ih poštedi i zapalila ih je", rekao je anonimni policijski zvaničnik za Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu