A iz Prištine... "Šamar" za Eskobara

Priština -- Savetnik premijera Aljbina Kurtija Elvis Hodža reagovao je na izjavu američkog izaslanika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da će ZSO biti osnovana.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Naime, Hodža je poručio Eskobaru da je "premijera birao narod i da se ne potčinjava izaslaniku", prenosi Reporteri.

"Premijera bira narod. Neko postavlja izaslanika. Narod se ne potčinjava izaslaniku", napisao je Hodža na Fejsbuku.

Hodža je naveo da Eskobar misli da može da postavlja uslove kosovskom premijeru.

"Eskobar nas je uveravao o dva pitanja: Kosovo treba da uđe u dijalog za normalizaciju odnosa sa Srbijom, ali ja, Eskobar, izaslanik, mogu da postavim uslove izabranom premijeru. Garantujem vam da neće biti Srpske republike, samo me izvinite, dok ja odem da se pozdravim sa Dodikom", ironičan je bio Hodža. Eskobar je rekao da Vašington stoji uz narod Kosova, ali je dodao da ne podržava pojedinca koji "nema instinkt za saradnju" - misleći na premijera Kosova Aljbina Kurtija.

"Vidimo da se odluke donose uprkos našem partnerstvu i ovo nam je signal, ne možemo ovo da prihvatimo. Zato, u jednom trenutku, kada želimo da obnovimo koordinaciju i partnerstvo sa ovom Vladom, spremni smo, jer ćemo uvek biti uz narod Kosova. To ne znači da treba da podržimo pojedinca koji nema taj instinkt saradnje i koordinacije", rekao je Eskobar tokom sastanka sa odabranim novinarima u američkoj ambasadi u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu