Vučić: Vučićević odlučan da ide u zatvor; "Molio sam ga da to ne radi"

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon otvaranja deonice puta Novi Beograd - Surčin komentarisao presudu glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

Na pitanje kako komentariše presudu i to što je glavni i odgovorni urednik Informera osuđen na kaznu zatvora zbog verbalnog delikta, a imamo mnoge druge koji su svašta lagali i izmišljali i protiv predsednika i protiv države, pa nisu odgovarali, predsednik Vučić kaže:

"To pitanje je mnogo kompleksnije jer ja sam mislio da je to neslana šala, u redu taj politički deo, ja vama odgovorim, vi meni odgovorite i tako dalje, pozvao sam sinoć Vučićevića telefonom kada sam završio svoje obaveze u Pazaru, Raški i Kraljevu. Ja vidim da je on odlučan da svoj protest izrazi na taj način da ide u zatvor. Ja ne mogu da kritikujem ad perosnom sudije jer bi na taj način rušio institucije Republike Srbije i ne mogu da ulazim u meritum stvari, ali mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu i dodvoravanja, pošto mnogi misle da su kako oni kažu da su zimzeleni, a političari listopadni pa se dodvoravaju nekom tobož novom, i postoji naravno ogroman uticaj stranaca jer ćete to da vidite da neke medijske kuće nikada ne mogu da dobiju osuđujuću presudu ma šta god rekli, a a upravo oni za koje se govori da tobož sve kontrolišu, dobijaju njihovi predstanici dobijaju kazne, tako da ja se nadam da će sve to nekako da se prevaziđe jer to je loše za zemlju da on ide u zatvor", rekao je Vučić.

"Ja sam ga molio sinoć da to ne radi, rekao sam nije problem uplatiću ja, to je meni jedna plata, ali je on rešio da time pokaže, da se time bori za svoje principe i da pokaže koliko je besmisleno. Znate, svakome je njegova muka najveća, ja sam zato odlučio da nikoga ne tužim, jer kada bih tužio sve te koji mene tuže, i koji kukaju da su progonjeni, a govorili su stotinu puta gore stvari, i lažu i izmišljaju, to bi se pretvorilo u besmisao, ali da li mi je prijatno kao predsedniku Srbije, nije. To je loša vest za Srbiju, to će loše da odjekne kod građana Srbije, za ove druge me baš briga. Ja ću nastaviti da ga molim, ali to što sam sinoć molio nije vredelo", doda je Vučić.

"A to, da nekoga osudite pa da mora da plati kaznu zbog reči koje je on izneo, ja kažem neću da ulazim u predmet i u meritum. Ali imate jedan drugi slučaj, gde recimo jedan čovek gde Vučićević odgovara jer ga je nazvao ludim, je pretio silovanjem svim članovima i članicama SNS-a, i on je tog čoveka inače funkcionera Dveri nazvao ludim. I on treba zbog tog ludaka, evo ja sad kažem on nije ludak, to je bolesnik težak. Šta god da izgovorite, ludak, bolesnik, kreten, ništa niste preterali, čovek koji bi da ide po kućama i da siluje žene. Sad Vučićević treba da ide u zatvor jer ga je nazvao ludim. Ja moram da kažem svašta sam u životu video, to nisam, Ne znam, to je moja molba za njega, znate ja ne mogu da platim umesto njega, to mogu branioci", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu