Proverava se obučenost srpske vojske

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je provera obučenosti vojnika kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U ovoj grupi su vojnici specijalnosti vozača i nišandžija na tenku M-84, te nišandžija i strelaca na borbenom vozilu pešadije M-80A, kojima zbog složenosti specijalistička obuka traje mesec dana duže, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Oni su se u prethodna dva i po meseca, u dnevnim i noćnim uslovima, obučavali za izvođenje taktičkih radnji i zadataka i realizovali sva programska gađanja ličnim i naoružanjem roda oklopnih jedinica, kako bi spremni pristupili proveri obučenosti.

Na proveri, koja je realizovana tokom dva dana, vojnici su u sastavu posada praktično rešavali taktičke zadatke i pokazali odličnu osposobljenost i obučenost za rad na sredstvima i opremi u okviru svojih specijalnosti.

U nastavku služenja vojnog roka vojnici će stečena znanja i veštine primenjivati u sastavu oklopnih i mehanizovanih bataljona Kopnene vojske, u kojima će realizovati kolektivnu obuku i biti aktivno uključeni u izvršavanje svakodnevnih zadataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu