Crna Gora: Sednica o ukidanju zabrane ulaska u zemlju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću

Za sutra je u Crnoj Gori zakazana sednica na temu ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

O tom pitanju oglasio se Predsednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Momo Koprivica.

"Parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi sa skidanjem zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću. Opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica", saopštio je Koprivica, prenele su podgoričke Vijesti.

Dodao je da javnost poslednjih dana svedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezableženo instrumentalizovanje državne službe.

"Krajnje je vreme da se rasvetle sva nepočinstva, da se državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati poverenje u državne institucije, naročito pravosudne. Za urušavanje piramide zla, potrebna je snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost. Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu pokazao je u dosadašnjem radu maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, te će svojim radom dati doprinos da se i ovaj slučaj rasvijetli i utvrdi odgovornost", istakao je Koprivica.

Premijer Dritan Abazović pozvao je juče Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da saopšti ko je pustio kriminalca iz Srbije Veljka Belivuka da uđe u Crnu Goru gde je - kako se sumnja - izvršio najteža krivična dela.

Naveo je da je priču o Zoranu Lazoviću, bivšem visokom policijskom funkcioneru koga je označio kao vođu kriminalnog klana, "davno ispričao".

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je u utorak uveče u emisiji "Reflektor" na TV Vijesti "da imamo situaciju za Lazovića - skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru za beogradske kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića".

"Dakle, mi smo imali taj slučaj gde su lišena slobode dva službenika, nakon toga oni su posvedočili, priznali da su dobili nalog od jednog rukovodioca, mislim Bakovića, on posvedočio da je dobio nalog od Lazovića. Predmet je došao do tužilaštva i na kraju se ništa nije desilo. Ne mogu da govorim o svim granama vlasti", naveo je Adžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu