"Međunarodna legija": Strani plaćenici eliminišu Ruse VIDEO

Tim online.ua, uz pomoć Ukrajinskog odbrambenog obaveštajnog direktorata (GUR), objavio je dokumentarac o strancima koji se bore protiv Rusije u Ukrajini.

Izvor: oružjeonline
Podeli
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Online.ua je u dokumentarno-propagandnom filmu rekao da je još u martu 2022. godine “Međunarodna legija” započela svoje borbene misije. Redovi Legije nastavljaju da rastu dobrovoljcima iz više od 50 zemalja, a Ukrajina sa zahvalnošću prihvata pomoć stranih plaćenika.

Dokumentarno propagandni film "Međunarodna legija. Bezgranična volja" priča je o navodnim dobrovoljcima koji su se pridružili Oružanim snagama Ukrajine da brane nezavisnost Ukrajine.

Među herojima je borac Hari (Škot); on je čuo za rat Rusije i Ukrajine još od 2014. i pridružio se Legiji početkom marta 2022. O Rusima kaže vrlo nedvosmisleno: "Od kada sam došao ovde, shvatio sam da ih nije briga na koga pucaju."

Erik, borac Legije, veruje da je glavni problem Rusa njihov ego. Nema šanse da prihvate svoj poraz u Ukrajini: "Očigledno, oni nisu u ratu sa NATO trupama. Oni bi mogli da prihvate da budu poraženi od NATO-a, ali ne mogu da prihvate da ih porazi Ukrajina.

Treći intervjuisani Maks, navodno je napustio studije u rodnom Brazilu da bi se uključio u borbu: "S obzirom na ovo što sam video ovde – to su ratni zločini i genocid. Zato što bombarduju ciljeve tamo gde nema vojske. Nema sumnje da Putin treba da snosi odgovornost za ovo".

Ovi legionari su "uvereni" da "svet mora da nastavi da podržava Ukrajinu, jer je to pitanje demokratije i slobode za ceo svet, a ne samo za jednu zemlju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu