Đilas i predstavnici SSP na sastanku sa Žiofreom

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre sastao se danas sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom i predstavnicima te partije.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Oni su istakli da je ubrzano pridruživanje Srbije Evropskoj uniji jedina opcija koja garantuje budućnost Srbiji

Kako se navodi u saopštenju SSP-a, predstavnici SSP su od Žiofrea zatražili da EU snažnije javno podrži ideju pristupanja zemalja regiona Uniji, jer "proces pridruživanja već predugo traje i mnogi u Srbiji su izgubili nadu da će se završiti".

"Jasne poruke iz Brisela bi povećale veru građana Srbije da je cilj koji je postavila prva demokratska vlada Zorana Đindića - Srbija u Evropskoj uniji, ostvariv. Samim tim bi porastao i broj onih koji su za takvu budućnost Srbije spremni da se bore", saopštila je SSP.

Na sastanku je istaknuto da je "ubrzano pridruživanje Srbije Evropskoj uniji jedina opcija koja garantuje budućnost Srbiji, jer Srbija u Evropskoj uniji znači bolji standard, adekvatna prava radnika, nezavisno pravosudje, istinsku borbu protiv korupcije, slobodne medije, demokratske izbore, odnosno dobar život za sve gradjane".

Đilas je ambasadora Žofrea upoznao sa programskom platformom SSP-a "Srbija u EU 2030", koju je u subotu jednoglasno usvojio Glavni odbor stranke. Sastavni deo platforme čini četvorogodišnji akcioni plan čijim se sprovodjenjem stiču uslovi za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu