Nasilje nad ženom i devojčicom, dete godinama bilo zarobljeno; Oglasio se Centar za socijalni rad VIDEO

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za raspisivanje potrage za muškarcem koji se sumnjiči za nasilje nad partnerkom i detetom.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako Tanjug saznaje, policija je u stanu na Zvezdari pronašla devojčicu (8) koju je njen otac U. P. (37) držao zatvorenu u stanu, nakon što je I. L. (47) prijavila nasilje.

I. L. prijavila je U. P. za zlostavljanje, a policiji se obratila sa razbijenim nosem.

Navela je da on drži devojčicu zatvorenu u stanu. Policija je devojčicu našla u veoma teškom stanu, a hitna pomoć ju je zbirnula u nadležnu instituciju.

Kako mediji prenose, otac je devojčicu držao godinama kao roba, a dete je nađeno u lošem zdravstvenom stanju.

Nakon što je tužilaštvo obavešteno o nasilju nad ženom i detetom koje se dogodilo na Zvezdari, naloženo je zadržavanje, saopštilo je to tužilaštvo. S obzirom na to da se osumnjičeni dao u bekstvo, naloženo je raspisivanje potrage.

Oglasio se Centar za socijalni rad Beograd

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara, naveo je povodom slučaja zanemarivanja osmogodišnje devojčice da su po njenom rođenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije doneo odluku da se o detetu stara otac.

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad, u slučaju maloletne postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište u kome je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula, je u skladu sa svojim nadležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Kako se navodi, nadležni sud je zatim doneo odluku da dete dodeli na staranje ocu. Nakon toga Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara, je 2020. godine od policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slučaja.

Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad, koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu