Dulić, Janjić i Drobnjak oslobođeni optužbi

Beograd -- Oliver Dulić, Nebojša Janjić i Zoran Drobnjak pravosnažno oslobođeni optužbe da su zloupotrebili svoje službene položaje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/ New Africa
Foto: Shutterstock/ New Africa

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu tužioca za organizovani kriminal i potvrdilo prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da tokom postupka nije dokazano da su okrivljeni izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, već da je utvrđeno da su kao službena lica, preduzimali radnje za koje su bili ovlašćeni, kao i da su u postupku izdavanja i donošenja upravnih akata postupali u skladu sa pravilima službe.

Primenom načela in dubio pro reo (u slučaju sumnje presuditi u korist okrivljenog), Sud je pravilno oslobodio okrivljene od optužbe da su izvršili krivično delo koje im je optužnicom stavljeno na teret.

Specijalni sud je u decembru 2021. godine izrekao drugu prvostepenu presudu, pošto je prva kojom su bili osuđeni ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi zbog propusta u toku prvog suđenja.

Nakon ponovljenog suđenja sud je zaključio da nije dokazana njihova krivica.

Dulić, Janjić i Drobnjak su bili optuženi da su od jula 2009. godine do jula 2012. godine, iskorišćavanjem i prekoračenjem svojih službenih položaja u postupku odlučivanja povodom zahteva za izdavanje saobraćajno tehničkih uslova, lokacijskih dozvola, saglasnosti za građevinske dozvole investitoru "Nuba invest" d.o.o. sa sedištem u Beogradu omogućili izgradnju linijskog infrastrukturnog objekta – telekomunikacione mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu