Srbiju čeka haos: Biće zemljotresa?

Beograd -- Meteorolog Ivan Ristić istakao da u narednom periodu možemo očekivati naglo zahlađenje, a već krajem marta postoje šanse da nas pogode i jači zemljotresi.

Izvor: Kurir
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Prema mojim proračunima u proleće se dešavaju jači zemljotresi u Srbiji. S prvim danima proleća rastu i šanse za zemljotrese u našoj zemlji. Najjači zemljotres desio u Srbiji, bio je 24. marta 1922. godine u blizini Beograda u Lazarevcu, jačine 6 Rihtera, kad je Tašmajdan pukao na pola. Ovih dana imamo šanse za jače zemljotrese", ističe meteorolog Ristić.

Kao crne tačke meteorolog Ristić je izdvojio severnije delove centralne Srbije, nakon čega bi se taj rizik spuštao prema jugu.

"Početkom proleća veće šanse za zemljotrese su u severnijem delu, a kako idemo dublje u proleće, verovatnoća zemljotresa se spušta ka jugu, pa ide Kopaonik, ali centralna Srbija je najrizičnija", kazao je on za Kurir.

On se isvrnuo i na vremensku prognozu za početak proleća, navodeći da nas od ponedeljka čeka naglo zahlađenje i osetni pad temperature.

"Do kraja nedelje biće toplo, više sunca ide od sutra. U petak će temperature ići i do 25 stepeni. Od subote ima uslova za pljuskove i manji pad temperature. U nedelju opet toplije, a od ponedeljka sledi jače zahlađenje uz osetniji pad temperature. Biće 10 do 15 stepeni niže temperature u odnosu na ovu nedelju", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu