Završeno ročište na suđenju Miki Aleksiću VIDEO

U Višem sudu u Beogradu završeno je današnje ročište na suđenju vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću ispitivanjem dve ošteće polaznice te škole.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: ATA Images
Foto: ATA Images

Oštećena N.V. čije je ispitivanje započeto na prethodnom ročištu, potvrdila je svoj raniji iskaz i navela da ju je Aleksić polno uznemiravao u dva navrata, prvi put kad je imala 14 ili 15 godina, a drugi put kad je imala 17 godina.

Tokom prvog seksualnog uznemiravanja, kako je rekla, Aleksić joj je rekao da podigne suknju i da se okrene, a u drugom slučaju kada je imala 17 godina, kako je kazala, Aleksić ju je dodirivao po zadnjici protiv njene volje. Ona je rekla da se to podrazumevalo i da su sve devojčice u grupi pričale o toj neprijatnosti koju je ona tad doživela prvi put.

Odgovarajući na pitanja odbrane N.V. je kazala da je samoinicijativno otišla u policiji bez ičijeg nagovora i da je sama podnela prijavu protiv Aleksića.

Svedočila je da je njena najbolja drugarica, takođe polaznica škole, seksualno uznemiravana i da joj je pričala o tome. Na pitanje odbrane N.V. je odgovorila da je Aleksić imao običaj da vređa i ponižava polaznike te škole tokom monologa koji su oni imali u sklopu nastave.

Na pitanje sudije šta znači poseban tretman tokom pripremne nastave za prijamni ispit za Fakultet dramskih umetnosti, N.V. je odgovorila da je čula kako je Aleksić rekao njenoj najboljoj drugarici I.V. "ako večeras ne doživiš orgazam sa mnom ti nikad nećes biti dobra glumica".

Ona je dodala da to nikad nije radio sa dečacima i muškarcima, odnosno polaznicima te škole. Po završetku ispitivanja oštećene sudija je odbacio zahtev Aleksićevog branioca koji je zatražio suočavanje Aleksića i oštećene N.V. zbog, kako je tvrdio, "niza laži, fabrikovanih činjenica koje je ona iznela tokom svedočenja".

Predlogu branioca protivili su se i tužioci koji su smatrali da bi suočavanje dovelo do dodatne viktimizacije žrtve. Nakon pauze, započeto je ispitivanje oštećene M.Ć. koja je istakla da ostaje pri onome što je rekla Tužilaštvu i da se oseća izuzetno poniženom.

Pitanja koja joj je odbrana postavljala do prekida suđenja odnosila su se uglavnom na rad škole i raspored prostorija škole. Sudija je tokom današnjeg ročišta izrekao dve opomene braniocu zbog nepoštovanja reda u sudnici. Nova ročišta zakazana su za 3. mart, 11. april i 12. maj.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge devojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu