Nastavlja se ofanziva: Oboren je

Južna grupa Oružanih snaga Rusije u pravcu Donjecka za dan je uništila pet haubica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/TATIANA ZENKOVICH
EPA-EFE/TATIANA ZENKOVICH

Kako je precizirano, tokom uspešnih ofanzivnih dejstava jedinice grupe snaga "Jug“ zauzele su povoljnije odbrambene linije i položaje.

Uništeno je i borbeno vozilo pešadije, sistem "pion“, haubica "giacint B“, dve haubice "msta-B“.

U pravcu Kupjanska i Krasnog Limana likvidirano je do 75 ukrajinskih vojnika, kao i samohodna haubica "gvozdika“ i dva artiljerijska sistema M-777 američke proizvodnje.

U području mesta Krasnoarmejsk u DNR ruska lovačka avijacija oborila je u ukrajinski vojni avion MiG-29. U pravcu Južno-Donjeck i Zaporožja ruska vojska je uništila položaje protivnika u DNR i u području mesta Lugovsko u Zaporoškoj oblasti.

Ruska artiljerija uništila je 86. jedinica ukrajinske vojske na položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 124 rejona. Ruski sistemi PVO za dan su oborili devet ukrajinskih bespilotnih letelica u LNR, DNR, Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti, a takođe su presreli osam projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača "oljha“ i "hajmars“ u DNR.

U području DNR i Zaporožja uništena su dva skladišta municije i oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 654 idi na stranu