“Nadam se da će Crna Gora dobiti novog predsednika"

Predsednik vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je danas da se nada da će Crna Gora na predsedničkim izborima dobiti novog predsednika.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MEDIABIRO, fotografija niske rezolucije/ nr
FOTO TANJUG/ MEDIABIRO, fotografija niske rezolucije/ nr

Abazović je naveo da bi bilo dobro da to bude neki zajednički, kako je kazao, građanski kandidat.

Govoreći o ponovnim pregovorima o formiranju vlade sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta 2020. godine, kazao je da je spreman da čuje predlog ako ga neko ima. Premijer je kazao da nije preokupiran predsedničkim izborima i dodao da će se o tome nakadno izjasniti i organi njegovog pokreta.

“Najvažnije je da Crna Gora dobije novog predsednika i da to bude neki zajednički građanski kandidat. To bi bilo odlično. Značajno bi bilo i da to bude dama”, kazao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Istakao je da je siguran da će Crna gora dobiti novog predsednika za kojeg se nada da će biti kooperativniji u ostvarivanju nacionalnih interesa.

Komentarišući ponovne pregovore o formiranju vlade sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta 2020. godine, koje predlaže DF, kazao je da je spreman da čuje predlog ako ga neko ima.

“Ako postoji konkretni predlog kako bi to trebalo da izgleda više sam nego voljan i spreman da čujem. Samo da ne pričamo u oblacima”, rekao je Abazović.

Naglasio je da pre odlaska na izbore treba izabrati Ustavni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu