Haos u parlamentu – izbačen je

Bivši premijer Albanije Salji Beriša danas je udaljen sa plenarne sednice albanskog parlamenta.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Beriša je blokirao govornicu nakon što skupštinska većina nije odobrila njegov zahtev za debatu o slučaju "Mekgonigal".

Današnja plenarna sednica je obeležena velikim tenzijama između demokratskih poslanika, predsednice Skupštine i vladajuće većine.

Beriša je zatražio da se na dnevni red uvrsti tema sastanak premijera Edija Rame i bivšeg američkog zvaničnika Ef-Bi-Aja Čarlsa Mekgonigala.

Glasovima većine, odbijen je zahtev poslanika Demokratske stranke, pristalica Beriše, na šta je usledio haos, pošto je u znak protesta bivši premijer blokirao govornicu.

Predsednica Skupštine Ljindita Nikola privremeno prekinula plenarnu sednicu.

Opozicija je pominjala Mekgonigalove sastanke sa premijerom Ramom i optužbe za skrivanje 225.000 dolara – isplate koje je Amerikanac dobijao od spoljnog izvora, osobe sa kojom je zajedno putovao po Evropi, prenosi Albanijan post dodajući da se radi o albanskom državljaninu, koji je bivši funkcioner obaveštajnih službi.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je Mekgonigal takođe sakrio detalje o putovanju u Albaniju 2017. sa bivšim albanskim obaveštajnim zvaničnikom od kojeg je primio novac.

U Vašingtonu Mekgonigal optužen je za skrivanje veza koje je imao sa osobom koja je decenijama unazad radila za jednu albansku obaveštajnu agenciju, uključujući primanje 225.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu