Igre pestola u crnogorskom pravosuđu

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore uložilo je žalbu na odluku sudije za istragu Višeg suda Suzane Mugoše.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

Tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku sudije o prihvatanju jemstva za uhapšenog službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petra Lazovića, a Apelacioni sud je žalbu SDT na puštanje iz pritvora bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice vratio Višem sudu.

Portparolka Višeg suda Marija Raković potvrdila je podgoričkim Vijestima da je SDT uložilo žalbu na odluke sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, zbog prihvatanja jemstva za službenika crnogorske tajne službe Lazovića, pišu podgoričke Vijesti.

Navela je da će po toj žalbi odlučivati vanraspravno veće Višeg suda i dodala da odluka još nije doneta i da je predmet u radu kod veća.

SDT sumnjiči agenta tajne službe da je imao veze sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i da je navodno učestvovao u međunarodnom švercu narkotika.

S druge strane iz Višeg suda je za portal RTCG potvrđeno da će po kompletiranju dokumentacije Apelacionom sudu opet vratiti žalbu na odluku o puštanju iz pritvora bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

SDT izjavilo je 23. novembra Apelacionom sudu žalbu na rešenje o puštanju Medenice.

Advokat Medenice iz Beograda, Zdenko Tomanović nije primio rešenje, jer za to treba više vremena. Apelacioni sud insistira da svi advokati prime rešenje uredno, pa se mora sačekati.

Dotad, Medenica ostaje na slobodi, shodno ranijim sudskim odlukama. Viši sud u Podgorici dostavio je 28. novembra Apelacionom sudu žalbu SDT na rešenje o puštanju iz pritvora Vesne Medenice.

Ovo je, inače, druga žalba koju je SDT izjavilo nakon što je Medenica puštena iz pritvora 11. novembra. Prvu je sud odbacio.

Odlukom Višeg suda Medenica je 11. novembra puštena na slobodu, i time je odbijen predlog SDT za produženje njenog pritvora.

Medenicu SDT tereti da je počinila krivična đela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Medenica je uhapšena 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica. Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu