Luka Bojović sutra stiže u Srbiju: Pojavio se problem

Posle deset godina zatvora u Španiji, jedan od nekadašnjih Zemunaca Luka Bojović, u sredu će biti deportovan u Srbiju.

Izvor: Alo
Podeli
 EPA/JUAN CARLOS CARDENAS
EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Kako mediji saznaju, po Bojovića, koji se poslednjih godina dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, odlaze pripadnici MUP i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti prosledile Srbiji je 30. novembar. Pripadnici MUP biće Bojovićeva pratnja od trenutka kada ga španske vlasti puste iz zatvora. Bojović koga opisuju i kao “najvećeg mafijaša Balkana” doputovaće u Srbiju redovnom avionskom linijom.

Navodi se da po dolasku u Beograd Bojović treba da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom podnosi zahtev za lična dokumenta i pasoš.

" Dokumenta Luke Bojovića su istekla tokom izdržavanja zatvorske kazne i nisu više važeća", prenose mediji.

On je imao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ga se odrekao pre desetak godina.

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima poternicu. Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovek. Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko. Iako se ne može sa preciznožću tvrditi jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne sme da ide je Španija u kojoj će mu po puštanju biti zabranjen ulazak.

Dok je boravio u zatvoru, umro mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog Zološkog vrta, a ubijen mu je 2013. godine mlađi brat Nikola, koji nije imao nikakve veze sa kriminalom. Veruje se da će Luka Bojović obići očev i bratov grob pre odlaska iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu