Dačić sa Dokertijem o jačanju saradnje Srbije i Velike Britanije

Dačić i Dokerti sastali su se danas na marginama Konferencije posvećene prevenciji seksualnog nasila u konfliktima u Londonu.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije i Severne Irske Leo Dokerti istakli su danas obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje.

Šef srpske diplomatije je iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Kako se navodi, postoji spremnost i za unapređenje saradnje, između ostalog, u unapređenju i implementaciji mera za prevenciju seksualnog nasilja u oružanim konfliktima, kao i za pomoć žrtvama takvih zločina.

Tokom sastanka, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se saglasili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu