"Iduće nedelje sa Vučićem i Orbanom"

Austrijski kancelar Karl Nehamer rekao je da će se iduće nedelje u Budimpešti sastati sa Viktorom Orbanom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/MAX BRUCKER
EPA-EFE/MAX BRUCKER

I to kako bi razgovarali o problemu migracije

"Naše države to ne čine samo za nas, već radimo to zbog borbe protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja, kao i u cilju smanjenja pritiska na granicama", objasnio je Nehamer novinarima.

Austrija je već mesecima suočena sa dramatičnim rastom broja tražilaca azila, koji je u prvih osam meseci dostigao broj od 57.000. Problem posebno predstavljaju miganti koji dolaze balkanskom rutom, pre svega preko Srbije zbog bezviznog režima za drzavljane nekih zemalja poput Indije.

Tako je broj tražilaca azila iz Indije značajno porastao proteklih meseci, a oni dolaze preko Srbije.

Austrijska policija ukazuje da migranti iz Indije, ali i drugih država dolaze u Beograd avionom, jer imaju mogućnost bezviznog ulaska u zemlju. Ta mogućnost, navodi policija, postoji već od 1960-tih godina, ali su je sada otkrili krijumčari.

Iz Srbije oni prelaze pešice u Mađarsku, preko takozvane zelene granice, a potom u Austriju. Za prebacivanje krijumčarima plaćaju od 3.000 do 7.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu