"Vreme je..."

Šef Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je sada najbolje vreme za sveobuhvatan i pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Milan Adzic
Ilustracija: Shutterstock/Milan Adzic

I to uz obostrano priznavanje postojećih granica i uz puno poštovanje suvereniteta i ustavnog poretka.

Haradinaj je tokom razgovora sa građanima Istoka naglasio da kosovska vlada treba da bude jasno orijentisana ka američkom rukovodstvu za ovaj važan proces za Kosovo.

"Najbolje vreme za sveobuhvatan i pravno obavezujući sporazum uz međusobno priznavanje postojećih granica i uz puno poštovanje suvereniteta i ustavnog poretka. Najbolje vreme da naša vlada nema dileme i da bude jasno orijentisana ka američkom rukovodstvu za ovaj važan proces za Kosovo", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

On je dodao da je sa građanima razmenio mišljenje o postupcima Vlade Kosova.

"Iznenađen sam načinom na koji se vlada odnosi prema građanima, što se ovih nedelja odrazilo na štrajk nastavnika. Podelili smo zabrinutost zbog prekida kapitalnih i energetskih investicija", poručio je Haradinaj.

On je naglasio da će Alijansa za budućnost Kosova uskoro predstaviti rešenja za glavna pitanja u kojima je, prema njegovim rečima, aktuelna vlast potpuno podbacila.

"Za to smo angažovali najbolje stručnjake koje imamo, ali smo i tražili pomoć od svih onih stručnjaka koji su spremni da daju svoj doprinos sledećem vladinom programu", zaključio je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu