Rusi otkrili tajna skrovišta: Objavili šta su pronašli FOTO

Pripadnici Ruske garde otkrili su skrovišta oružja ukrajinskih diverzanata u Luganskoj narodnoj republici (LNR).

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Rusi su objavili šta su sve pronašli.

Pronađeni su bacač granata M80 Zolja, dva bacača granata RSHG, još dva bacača granata strane proizvodnje, više od trista dvadeset granata 30 mm, 65 protivtenkovskih mina TM-62, 37 metaka PG-7, 26 granata VOG-25, 7 granata F-1, dve stotine mina kalibra 120 mm, dvanaest mina 82 mm i četrdeset VOG granata strane proizvodnje, kao i preko 2.000 metaka različitog kalibra i improvizovana eksplozivna naprava.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu