Opozvan načelnik Bratunca, Dodik pozvao

Načelnik Opštine Bratunac Srđan Rankić opozvan je na današnjem referendumu sa 3.110 glasova za i 2.697 glasova protiv.

Izvor: Tanjug
Podeli
ShutterstockDmitrijs Kaminskis
ShutterstockDmitrijs Kaminskis

Na referendum o opozivu načelnika danas je izašlo 7.116 građana, izjavila je predsednica Opštinske izborne komisije Ivana Milanović, preneo je Klix.ba.

Milanović je potvrdila da su u 19 sati zatvorena sva biračka mesta na referendumu, na kojem je pravo glasa imalo 18.886 građana.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika te lokalne zajednice.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u poslednjih nekoliko meseci, nezakonito zapošljavanje i neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku pre 18 meseci kada je Rankić preuzeo dužnost, navodi sarajevski portal.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i Stranka demokratske akcije BiH (SDA), pozvali su ranije građane Bratunca da na današnjem referendumu glasaju za opoziv Rankića.

Dodik je rekao da je Rankić izgubio podršku skupštinske većine i poverenje naroda, navodeći da je za godinu dana "uspeo da navuče sve protiv sebe'''' i da je "zaključao" Bratunac.

Iz SDA su ranije poručili da ne postoji nijedan razlog ''''zašto bi Bošnjaci Bratunca bili protiv opoziva'''', a da je puno razloga zašto bi trebalo da budu za opoziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu