"Dritanova vlada pala sama od sebe, ako neće sa nama, prepustićemo ih njihovoj sudbini"

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je danas da je Vlada premijera Dritana Abazovića pala sama od sebe.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/BORIS PEJOVIC
EPA/EFE/BORIS PEJOVIC

Kako je rekao, nije pametno od 19. avgusta praviti Dan D.

Mandić je, gostujući u Intervjuu TVCG, ocenio da Vladi oni koji su je izabrali više ne daju podršku.

"Praviti od 19. avgusta Dan D, posle svega onoga što smo videli na Vladi, ne deluje ni malo pametno", ocenio je Mandić.

On smatra da je najpoštenije da se napravi dogovor u okviru parlamentarne većine kojoj je narod dao podršku 30. avgusta.

Kaže da DF zagovara tehničku vladu i dodaje da je to najbolje rešenje.

"Tehničku vladu da čine subjekti koji su pobedili na izborima 30. avgusta. Ta vlada treba da pripremi izbore koji bi se održali u jednom danu - lokalni, parlamentari i predsednički, da bi mogli u međuvremenu da uradimo neke važne stvari kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", dodao je Mandić.

Mandić smatra da bi predsedniku GP URA Dritanu Abazoviću i predsedniku Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimiru Jokoviću, kako kaže, bilo, kako je rekao, poštenije da sednu i pokušaju da postignu dogovor sa partnerima sa kojima su osvojili vlast 30. avgusta.

"A ako neće da sednu sa nama, prepustićemo ih njihovoj sudbini. To znači da će se oni suočiti sa partnerima koji ih sada podržavaju", rekao je Mandić.

Naglasio je da odluke vezane za Crnu Goru treba da se donose u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, "neko je nakon 30. avgusta narodnu volju predao nekim činovnicima u ambasadama".

Mandić ističe da nije tačno da za mišljenje DF ide u susedne države i dodaje da DF vodi odgovornu politiku kakvu žele njihovi glasači.

Naveo je da se od DF ne može očekivati da vodi politiku suprotno raspoloženju ljudi koji su glasali za njih i dodao da za DF dominantno glasa srpski narod u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da je to što DF, zastupajući svoj narod, želi da ima dobre odnose sa državom gde živi najveći broj njihovih sunarodnika, nešto drugo od toga da DF sluša bilo koga.

"Ali, ako neka druga stranka, koja je crnogorska, bošnjačka, građanska, ako je njoj važnije šta se kaže na nekoj drugoj adresi izvan Crne Gore i nije je sramota da to javno saopštava, onda postavljate sebi pitanje što Crna Gora ima potrebu da sebe proglašava nezavisnom državom i da ima glomaznu i skupu upravljačku strukturu. Bilo bi jednostavnije da Crna Gora pristane da te strane adrese imenuju nekog ovde i da upravlja Crnom Gorom", rekao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu