"Teranje nije moja politika, a ambasador, da je bio 100 puta Crnogorac, ovo je princip"

Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore vraćene su diplomatske legitimacije proteranog ambasadora Srbije u CG Vladimira Božovića i članova njegove porodice

Izvor: Tanjug
Podeli
Mehaniq/Depositphotos
Mehaniq/Depositphotos

To je danas izjavio ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić.

U pisanom odgovoru na poslaničko pitanje poslanice Demokratskog fronta (DF) Jelene Božović kada će Vlada Crne Gore povući odluku o proterivanju Božovića, ministar Krivokapić naveo je da to predstavlja i jasan stav Srbije, odnosno da je i za zvanični Beograd Božović okončao funkciju diplomatskog predstavnika Srbije u Crnoj Gori, prenela je RTCG.

Krivokapić je u parlamentu rekao da se ne može slaviti ukidanje države, a u toj državi biti ambasador.

"Neka srpski ambasador u Beču kaže da je anšlus Austrije opravdana stvar. Da vidimo, kad to nije problem, koliko će ostati za ambasadora", kazao je Krivokapić.

On je poručio da ozbiljni parlamenti, države, ljudi na zajedničkim dostignućima grade budućnost, a ne na neslaganjima, podmetanjima i ličnim diskreditacijama.

"Teranje nije moja politika, a ambasador, da je bio 100 puta Crnogorac, ovo je princip. Koja god vlada da je bila morala je to da uradi”, dodao je Krivokapić.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru novembra 2020. godine zbog, kako je naveo crnogorski MIP, kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu