Mali: Prisluškivanje Vučića nedopustivo, verujem institucijama

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nedopustivo.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

On je poručio da veruje da će državne institucije uraditi svoj posao kako bi se "ova afera završila i ostala iza nas".

Na pitanje da li članovi vlade pričaju međusobno i da li postoje razlike u ophođenju nakon što su ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović dali izjave u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a posle optužbi Hrkalovićeve da je Stefanović prisluškivao Vučića, Mali je sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink rekao da nije siguran da bilo ko poseduje sve informacije da bi mogao sa sigurnošću da zauzme stav.

Upitan da li mu je ponekad neprijatno da prisustvuje sednicama vlade posle ovakvih priča, on je rekao da nije važno kako se on oseća, već da je najvažnije da se ova stvar istera do kraja.

"S jedne strane, imate teške optužbe s obe strane, svašta smo čuli proteklih par dana i mislim da je dobro da su oboje dali izjave u policiji u petak i ono što je predsednik rekao, mislim da je veoma važno da ostavimo državne institucije da odrade svoj posao do kraja", rekao je Mali.

Kada je prisluškivanje u pitanju, Mali je podsetio da je Vučić potvrdio da ima transkripte prisluškivanih razgovora.

"To je nedopustivo. To nije smelo da se desi, pogotovo ne osobi koja ima toliko poverenje građana i koja se sa toliko ljubavi i posvećenosti bori za Srbiju. To je moje lično mišljenje. Smatram i verujem da će državne instiutucije svoj posao da odrade do kraja da se ova afera završi i na neki način ostane iza nas", naveo je Mali.

Upitan kako vidi činjenicu da je deo medija prisluškivanje stavio u drugi plan i izvlači pikanterije o odnosu Stefanovića i Hrkalovićeve, Mali je rekao da nije tu da se bavi onim što piše štampa i istakao da je ovo ozbiljna tema, koja nije za šalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu