Novi ruski udar na EU, usledio i odgovor

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je poslalo notu misiji EU.

Izvor: Tanjug
Podeli
shutterstock/Igors Homenko
shutterstock/Igors Homenko

Pročitajte još:

"Da, biće rata, ali..."

Putin želi rat? "Zbunjujuće"

U noti je obaveštenje o proširenju ruske crne liste državljana EU kojima je zabranjen ulazak.

Ruske mere odnose se pre svega na šefove nekoliko evropskih privatnih vojnih kompanija koje deluju u raznim delovima sveta, a koji iz nepoznatih razloga ne izazivaju osetljivost briselskih zvaničnika EU, navelo je Ministarstvo, preneo je TASS.

Na listi su i predstavnici zakonodavnih i izvršnih organa nekoliko zemalja članica EU koji su lično odgovorni za promociju antiruske politike i podržavanje mera kojima se krše zakonska prava ljudi koji govore ruski jezik i medija na ruskom jeziku, saopštilo je Ministarstvo.

Nota ruskog Ministarstva spoljnih poslova u kojoj je navedeno obaveštenje o ovom koraku upućena je misiji Evropske unije u Rusiji u skladu sa redovnom procedurom.

EU odgovorila

EU je večeras saopštila da žali zbog odluke ruskih vlasti da predstavnicma zemalja članica i EU institucija zabrane ulazak u Rusiju.

”Ovakvoj odluci nedostaje zakonsko opravdanje i transparentnost i na nju će biti odgovoreno na odgovarajući nacin. Ovim Rusija nastavlja da podiže tenzije u Evropi umesto da doprinosi deeskalaciji”, poručeno je u saopštenju portparola EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu