Da li se američka vojska povlači s tzv. Kosova?

Priština -- Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar komentarisao je spekulacije o mogućnosti povlačenja američkih trupa sa tzv. Kosova.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE Đorđe Savić
EPA-EFE Đorđe Savić

On je za prištinski portal Reporteri izjavio da trenutno ne postoje planovi za povlačenje američkih vojnih snaga stacioniranih na tzv. Kosovu.

"Sjedinjene Američke Države ostaju privržene suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova i trenutno nema planova za povlačenje trupa iz KFOR", otvoreno je odgovorio Eskobar, navodeći da sveobuhvatni sporazum o normalizaciji koji je fokusiran na međusobno priznanje i eventualno članstvo u EU vidi kao najefikasnije dugoročne alate za osiguranje regionalne bezbednosti i prosperitet.

Reporteri ponavlja da je što se tiče konačnog sporazuma, specijalni izaslanik predsednika Bajdena ponovio stav Sjedinjenih Američkih Država da sporazum sa Srbijom treba da se fokusira na međusobno priznanje, preneo je portal Kosovo onlajn.

"Cilj SAD je sveobuhvatan sporazum koji normalizuje odnose Srbije i Kosova, fokusiran na međusobno priznanje", rekao je Eskobar.

Eskobar je u intervjuu naveo da će zajedno sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Kosova i Srbije boraviti u Prištini, Beogradu i Briselu od 31. januara do 4. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu