1. Идиотизам је да се било шта полаже на крају завршене школе у тој истој школи. Треба да се полаже пријемни у школи, тј. на факултету који се уписују и дати потпуну аутономију тој школи, тј. факултету у организацији пријемног испита и састављању и прегледању задатака. Школи која уписује ученике, тј. студенте је у интересу да се упишу најбољи, а ако се полажу завршни испити у школама које су школовале ђаке, онда је интерес тих школа да њихови ученици имају што више поена и то је такорећи корупција у најави.
    (Марко, 12. jun 2023 14:18)

    # Link komentara

  2. kako vise mogu da smaraju sa ovim maturama pa to je budalastina teska, samo prijemni iz dva bitna predmeta za biranu struku, on da nosi 80% poena, ostalo uspeh. pa kod mene je bio u ono vreme "vukovac" koji je jedva dvojke dobijao, a bio u samom vrhu rang liste. sta ce mi knjizevnost u tehnickoj skoli?? matematika u poljoprivrednoj-hortikultura??
    za upis na fakultete neka fakulteti organizuju sebi kao i do sada ili upisite sve, vrlo brzo se na fakultetu izvrsi selekcija, vec posle prve godine.
    (mile, 5. jun 2023 09:32)

    # Link komentara