I kada se rat završi, to će biti pretnja

Posle skoro godine krvavog sukoba, teritorija Ukrajine je preplavljena minama, što je smrtonosna pretnja koja će postojati još dugo nakon završetka rata.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. (Cinik, 29. januar 2023 20:55)

    Meni postavlja onaj ko zeli da uspostavi liniju odbrane. Kada Ukrajinci napreduju, Rusi postavljaju mine. Ista stvar je i u obrnutom slucaju.

    Interesantno je da su mine zabranjene vec 26 godina a da nioo ne postavlja pitanje zasto sve vojske jos uvek imaju mine u skladistima. Niko ne postavlja pitanje ni same peoizvodnje mina.

    Ako su zabranjene pre 26 godina do sada ni jedna vojska ne bi smela imati mine a posto ih vojske ne bi smele imati ni fabrike ne bi smele da postoje jer ne bi imali kome prodati.

    Jos jedan zakon koji velike sile mogu da koriste da pritiscu slabije drzave a koji te velike sile nece postovati.
    (pajo, 30. januar 2023 06:12)

    # Link komentara

  2. Nikada nisam čuo da mine postavlja onaj ko napada, već onaj ko se brani, tako da vam je adresa za postavljanje mina pogrešna!
    Imate na stotine snimaka gde Ukrajinci postavljaju mine, ogroman broj njih dobijen je od NATO pakta, a isto tako i na stotine snimaka gde Rusi uklanjaju te mine!
    (Cinik, 29. januar 2023 20:55)

    # Link komentara

  3. samo da pojasnim- oko 80-90% mina u ukrajini su postavili ukrajinci, kad su se povlacili na spremne polozaje druge i trece linije odbrane. I to na je naravno sasvim dobra i poznata taktika, koja uspesno usporava prodor pesadije, a ako su minirani i putevi i postavljenje bodljikave zice, ume to prilicno da onemoguci i oklopne jedinice. Ukrajinci su to radili u donjecku, u lisicansku, kod kijeva, kod harkova,izjuma, svuda odakle su se povlacili na pripremljene pozicije.
    Rusi su mine postavljali severno od Hersona, DOK I kad su se branili od napada ukrajinskih trupa, ali kad je porusen most preko dnjepra u hersonu, a ukrajinci su skupili oko 15 puta vise trupa nego sto je bilo rusa u hersonu, rusi su odatle pobegli, ali nisu ostavili miniran grad
    Postavljenje mina je ratni zlocin. USA i RUS to NISU potpisali.
    Ukrajina jeste to potpisala.
    Tehnicki- ukrajina krsi sporazume koji je potpisala i ratifikovala, postavljajuci mine ( pre svega pesadijske).
    Ali izgleda da je to u redu
    (mine, 29. januar 2023 19:19)

    # Link komentara