1. Zašto Amerika širi NATO ka Aziji. Jer se boje Kineza. Ovaj rat u Ukrajini je samo kolateralna šteta. To kapiraju i Rusi i Kinezi, pa se ujedinjuju.
    (tRupa, 26. maj 2022 04:03)

    # Link komentara

  2. Promeni dioptriju, uključi misaoni sistem i videćeš da civilnih žrtava ima mnogo manje po danu kopnenog ratovanja nego u kako ti kažeš "palo nešto na pijacu, a nešto na voz, most...".
    Srušene zgrade su posledica toga što Ukrajinci iste koriste za vojna dejstva.
    Pa zašto bi vojska DNR, Luganske Republike i Ruska vojska rušili na svojoj teritoriji.
    Ali, ti i slični koristite tuđe mozgove, valjda u nedostatku sopstvenih.
    (Laki M, 25. maj 2022 22:49)

    Na svojoj teritoriji????

    Od kada je Ukrajina teritorija Rusije,prosvetli nas?

    Ruska vojska je na teritoriji suverene,nezavisne i međunarodno priznate države Ukrajine i tu se svaka priča o krivcu završava.
    (Mare, 25. maj 2022 23:40)

    # Link komentara

  3. @(Zoran, 25. maj 2022 20:52)

    Promeni dioptriju, uključi misaoni sistem i videćeš da civilnih žrtava ima mnogo manje po danu kopnenog ratovanja nego u kako ti kažeš "palo nešto na pijacu, a nešto na voz, most...".
    Srušene zgrade su posledica toga što Ukrajinci iste koriste za vojna dejstva.
    Pa zašto bi vojska DNR, Luganske Republike i Ruska vojska rušili na svojoj teritoriji.
    Ali, ti i slični koristite tuđe mozgove, valjda u nedostatku sopstvenih.
    (Laki M, 25. maj 2022 22:49)

    # Link komentara

  4. Tigar od papira pojeo NATO i pridruzene zemlje.

    Sa 10%.
    (109p, 25. maj 2022 21:37)

    # Link komentara

  5. Sve stručnjak do stručnjaka. Do juče uskoro u, a od juče za vojsku, strategiju, naoružanje,...
    (Janković, 25. maj 2022 21:07)

    # Link komentara

  6. Da li još neko ovde misli da Ukrajina može da dobije ovaj rat i kako?
    (Mitque, 25. maj 2022 21:02)

    # Link komentara

  7. Ukrajinci u kontra ofanzivi, Rusi trpe velike gubitke, moral ruskih vojnika nizak a onda idu stidljivo naslovi poput; predalo se dvadesetak ukrajinskih padobranaca, Rusi i danas zauzeli par gradova, Zelenski traži veću pomoć od EU…. Još jedna uspešna evakuacija ukrajinskih vojnika u Donbasu ..
    (Mitque, 25. maj 2022 20:59)

    # Link komentara

  8. Gledam nesto kada je nas NATO tamburao i poredim sa ovim sto Rusi rade. Ocigledna je razlika.
    NATO je precizno udarao po ciljevima, a neki put kada su nas zastrasivali, na zalost, tresnu onaj voz, ili padne nesto na pijacu, pa kolona Albanaca u traktorima. No to behu izolovani udari.
    Sa druge strane, Rusi ruse sve pred sobom. Ne ostavljaju da zid stoji uspravno. Kao parni valjak krecu napred i melju. Za zrtve ocigledno ne pitaju, na bilo kojoj strani. Rese da osvoje neki grad, oni ga sravne sa zemljom. Rasteraju sve sto moze da bezi i da se krece. Jezivo.
    Tesko da njih bilo ko moze da u ratu dobije. Ukrajina bolje da gleda kako da udje u neke pregovore i resi ovo mucenje, inace ce ovi da im sruse pola zemlje. Mogu da zamislim ako krenu teskim bombarderima na Kijev. To , za sada, ne rade zbog javnog mnjenja, inace...
    (Zoran, 25. maj 2022 20:52)

    # Link komentara

  9. Front je velik, izgleda da su Rusi u drugoj fazi probali proboj na više pravaca i onda forsirali onaj gde se pokazala slabost. Nadalje sad primenjuju dosta staru taktiku(još od Mongola) ali vrlo efikasnu, umesto u potpuno okruzenje ostavljaju neprijatelju procep za beg a onda ga lakše uništavaju u haotičnom povlačenju.
    (Danijel, 25. maj 2022 20:50)

    # Link komentara

  10. Kakav preokret hahaha
    Pa zar ukrajinci ne ulaze skoro u Moskvu, rusija na kolenima auuu...
    (mich, 25. maj 2022 20:37)

    # Link komentara

  11. Pa jel neko javio rusima da im je kicma polomljena? Jel si im barem javili da Putin ima rak? Jel su im javili da gube rat? Jel su im javili da ima 30000 pobijenih? Jel su im javili da su pod sankcijama?
    (Kako ih zaustaviti, 25. maj 2022 19:55)

    # Link komentara

  12. (John Wayne, 25. maj 2022 18:03)

    Rusi jesu izgubili dosta tehnike, ali to je za njih smešno u odnosu na ono čime raspolažu. Oni činjenica sebi nisu smeli da dopuste tolike gubutke, ali mogu da to pdnesu za razliku od Ukrajinske armije koju konstantno naoružavaju već mesecima ako ne i godinama unazad.

    Još jedna jako bitna stvar, a mnogi zaboravljaju. Rusija još uvek ne vodi rat na svojoj teritoriji. Uništava se Ukrajinska infrastruktura, baze, oprema, gine ljudstvo i sve to daleko od prvog većeg grada u Rusiji. Složili se mi ili ne, oni polako grickaju deo po deo i to sa petinom angažovanih mogućnosti.
    (Vladimir, 25. maj 2022 19:51)

    # Link komentara

  13. Moj odgovor je jednostavan - sačekati da se vidi šta je glavni cilj, da li osvajanje ili denacifikacija kako neki pričaju.
    (NikolaBg, 25. maj 2022 18:14)

    Nema osvajanja, samo vraćanje na fabrička podešavanja Petra I Velikog i Ekatarine Velike. Znači u vreme pre nastanka USA.
    (Laki M, 25. maj 2022 19:45)

    # Link komentara

  14. Koliko god izgleda besmisleno, za Ukrajinu je pravi trenutak da traži prekid vatre i pregovore, čak i po cenu ustupaka. Rusi moraju da uzmu Severodonjeck - Lisičansk i, još važnije, liniju Slavjansk - Kramatorsk, zbog vode. Istrešće sve što imaju ako treba.
    Ali mir neće dozvoliti potpaljivači.
    (Fikus, 25. maj 2022 19:44)

    # Link komentara

  15. Него не иде то Русима? Паметно и лагано их мељу. Кад униште најбоље јединице ВСУ у Донбасу, прелази се на Одесу и Харков.
    (Мима, 25. maj 2022 19:44)

    # Link komentara

  16. Čitam ove komentare već danima vezano za ovaj rat i uopšte svetsku politiku i neverovatno je koliko smo politički nepismen narod da ne kažem glup . Od silnih poznavaoca medju svima nama mi smo zemlja koja je u zadnjih 35 godina pogubila sve ratove i izgubila deo teritorije .To su činjenice a mi možemo ovde da baljezgamo do sutra . Svi sve znaju o Rusima , Amerima itd itd . Sve ove " rusofile" bi poslao za Vladivostok da vide malo kako se živi u "majčici" a ove "natofile" na ribanje klonje u Minhen , ne verujem da su za bolji posao . Bruka
    (Stefan, 25. maj 2022 19:22)

    # Link komentara

  17. Ako se danas popusti Rusiji sutra će doći neko drugi na red. Nema predaje za Ukrajince, do pobede!.
    (Đoko, 25. maj 2022 14:10)

    Pa presedan je bio sa nama i NATO, sad su Rusi dosli na red.
    (shamble, 25. maj 2022 19:19)

    # Link komentara

  18. @John Wayne, tvoja replika je na nivou "snila baba sto joj drago"...sve sto si pobrojao veze sa realnoscu nema. Da ima, Rusi ne bi pregazili kao plitak potok Ukrajinu i najacu proxi NATO vojsku u ovom trenutku na zemaljskoj kugli i to ne samo da je konvencionalnim naoruzanjem vec i u rukavicama, maksimalno stedeci civile i infrastrukturu. Da su hteli pretvorili bi ih u prah mnogo ranije. A to da im stradaju generali, da ne kontrolisu vazdusni prostor, da je Putin bolestan itd...to je upravo nivo tvog poznavanja situacije "snila baba sto joj drago"...kao sto EU nece placati u rubljama pa placa, kao sto nece pasti Mariupolj pa je pao, kao...ceo svet zna da je zapad inferioran u svakom smislu a to se i pokazuje na terenu. PS sledeci put probajte da vam ne padne Dron od 5m u centru Zagreba kroz celu NATO pvo "obranu" hahah, cirkus
    (bruder, 25. maj 2022 19:10)

    # Link komentara

  19. e nasela mučena
    Ukrajina i to dobro. Rusi će ići do nuklearnog udara ako bude potrebno
    (сима, 25. maj 2022 18:29)

    # Link komentara

  20. Postoji jedan cilj, i to se ne menja, ono što se menja je način postizanja tog cilja, a to zavisi od situacije na terenu. Što se Rusije tiče, bojim se da bi mogli da postave i nov cilj kad postignu prvi
    (Marija, 25. maj 2022 17:09)

    A ti Marija znaš šta je cilj Rusije? Vidim mnogo komentatora ovde koji se
    ,, razumeju " u politiku i vojnu strategiju.
    Moj odgovor je jednostavan - sačekati da se vidi šta je glavni cilj, da li osvajanje ili denacifikacija kako neki pričaju.
    (NikolaBg, 25. maj 2022 18:14)

    # Link komentara

  21. bruder, 25. maj 2022 17:25

    hahahaha pa kakav si ti lazov(nista cudno,postoji i neka izreka u vezi laganja)
    da se iskljuci nuklearno oruzije,nato bi pregazio rusiju za pola godine.
    rusi su daleko veca vojna sila od ukrajine pa ne mogu samo tako osvojiti ju,koliko je ruske tehnologije izgubljeno? koliko su vojnika izgubili?
    koliko generala su izgubili? zasto nemaju kontrolu nad nebom?
    ima puno pitanja a ti neces dat niti jedan odgovor
    (John Wayne, 25. maj 2022 18:03)

    # Link komentara

  22. Svi mediji u Srbiji copy/pastuju izvezstaje medijskih kuca sa zapada, i to ne samo u ovom slucaju vec generalno. Iz tog razloga mnogi su verovali da ce rat biti gotov za 7 dana, da su ukrajinci pobedili kod kijeva, da rusima nestaje hrane i municije, da nemaju pilota, da nemaju vojnika, da su u ratu rezervisti i mnogo sto sta. Jednostavno to je jedina prica koju slusamo sve vreme i na osnovu nje se formira pogresna slika o stvarnoj situaciji. U sustini rusi su rekli sta su im ciljevi ali nikakve datume i mape nisu dali. Sta ce biti to samo oni znaju a ja se samo nadam da ce brzo da se zavrsi inace sl godine ce biti nevidjena glad u Ukrajini iz koje se trenutno ispumpava i poslednji silos zita.
    (Nebojsa, 25. maj 2022 17:57)

    # Link komentara

  23. Pozivam Britanskog ministra odbrane Ben Volas da u svetlu podrške medjunarodnom pravu suverenotetu država prizna da je okupacija i priznavanje Kosova bila greška protivna pravu i da povuče priznanje i prihvati rezoluciju 1244 i prizna poun suverenotet Srbije nad međunarodno priznatim granicama
    (Nikola, 25. maj 2022 17:56)

    # Link komentara

  24. Ne znam da li su u pitanju bitovi ili samo neko ko ne razume demokratiju, ali vidim da se ovde kao kršenje demokratije smatra to što će se definisati sankcije (krivične u ovom slučaju) za kršenje zakona. Zakon u EU je da se ne sme sarađivati sa Rusijom u pojedinim oblastima i komto krši biće kažnjen. Kada je zakon logičan i u korist pravih vrednosti onda je i kazna demokratska tekovina.
    (Demokratija, 25. maj 2022 17:48)

    # Link komentara

  25. Pošto živim na Zapadu izložen sam pretežno Zapadnim i srpskim medijima. Ruski ne razumem. Unazad par dana kao i da su zapadni mediji okrenuli ploču i sve češće govore o realnoj podeli Ukrajine jer ne veruju da Ukrajina ima snage da izdrži jer im više nema više ko slati oružje.
    (Che, 25. maj 2022 17:43)

    # Link komentara

  26. @ratomir, jok eto zapad je jak i azovci i Zelenski...prete vec mesecima a na terenu Ukrajine vise nece biti. Ako si uopste pogledao malo kako izgledaju udari ruske artiljerije, avijacije, specijalnih jedinica ne bi pricao ovakve gluposti. Ceo zapad nema nikakve sanse protiv same Rusije a kamo li protiv Rusije i Kine...potpuni poraz zapada za neobavestene poput tebe, za nas koji se pravilno informisemo nista novo.
    (bruder, 25. maj 2022 17:25)

    # Link komentara

  27. Ruski agresor,zivela Ukrajna.
    (Srbenda, 25. maj 2022 17:13)

    # Link komentara

  28. Ko je čitao Šolohovljev “Tihi don” ili Tolostojev “Rat i mir” ne može da se otme utisku da se u poslednjih 200 i kusur godina nije mnogo toga promenilo u ruskoj vojsci, od tretiranja vojnika i stanja duha u oružanim snagama do korupcije koja je podrila i vatreni potencijal i komandni lanac.
    (Berkut orao, 25. maj 2022 09:13)

    sve je to lepo i istinito, ali gledas jednostrano, ako pogledas tu istoriju nece se ni to promeniti da ce rusija sve svoje ciljeve ostvariti kao sto ih je uvek ostvarila za razliku od mnogih drugih, valja citati do kraja ,a ne samo sta odgovara podvlaciti
    (al, sta ja znam, 25. maj 2022 15:44)

    Koje je to “svoje ciljeve ostvarila” Rusija u “Tihom Donu”? Vojska im se raspala u toku rata, kapitulirali su, tadašnja vlast smenjena nasilnim prevratom, pogubili teritorije, a potom je zemlja ušla u višegodišnji krvavi građanski rat.

    Da li ti to predviđaš da će se i u ovom slučaju tako završiti? Kako je krenulo - ne bi me čudilo.

    Pre će biti da si ti taj koji ne čita do kraja (ili ne čita uopšte).
    (Lepi Toni, 25. maj 2022 17:11)

    # Link komentara

  29. Ako je Rusija tako sigurna u ostvarenje svih svojih ciljeva zasto ih stalno menja ili uopsteno definise?
    (Ratomir, 25. maj 2022 16:32)

    Postoji jedan cilj, i to se ne menja, ono što se menja je način postizanja tog cilja, a to zavisi od situacije na terenu. Što se Rusije tiče, bojim se da bi mogli da postave i nov cilj kad postignu prvi
    (Marija, 25. maj 2022 17:09)

    # Link komentara

  30. Ako je Rusija tako sigurna u ostvarenje svih svojih ciljeva zasto ih stalno menja ili uopsteno definise?
    (Ratomir, 25. maj 2022 16:32)
    Zato što su ti ciljevi koje čitaš bitni koliko i lanjski sneg. Ovde se igraju mnogo veće igre od pukog gaženja Ukrajine. Nesrećna Ukrajina je samo poligon za razracunavanje istoka i zapada.
    (jonny deep, 25. maj 2022 17:07)

    # Link komentara

  31. Evropska komisija je predložila da se zaobilaženje sankcija protiv Rusije tretira kao zločin u Evropskoj uniji.
    Ови више не знају куда ударају. Лудило мозга. И ми треба да идемо у ову шизофренију. Никада !
    (Milan, 25. maj 2022 16:46)

    # Link komentara

  32. Ako sam dobro razumeo Zelenog, ukrajinska vojska napreduje na svim frontovima. Čim oslobode Krim, krecu na Moskvu. Onda su na redu Kurilska ostrva koja ce pokloniti Japanu... A Putinu je postavio ultimatum. Bravo!
    (Srb, 25. maj 2022 16:33)

    # Link komentara

  33. Ko je čitao Šolohovljev “Tihi don” ili Tolostojev “Rat i mir” ne može da se otme utisku da se u poslednjih 200 i kusur godina nije mnogo toga promenilo u ruskoj vojsci, od tretiranja vojnika i stanja duha u oružanim snagama do korupcije koja je podrila i vatreni potencijal i komandni lanac.
    (Berkut orao, 25. maj 2022 09:13)

    sve je to lepo i istinito, ali gledas jednostrano, ako pogledas tu istoriju nece se ni to promeniti da ce rusija sve svoje ciljeve ostvariti kao sto ih je uvek ostvarila za razliku od mnogih drugih, valja citati do kraja ,a ne samo sta odgovara podvlaciti
    (al, sta ja znam, 25. maj 2022 15:44)

    Ako je Rusija tako sigurna u ostvarenje svih svojih ciljeva zasto ih stalno menja ili uopsteno definise?
    (Ratomir, 25. maj 2022 16:32)

    # Link komentara

  34. @Ante Pula

    Moguće je, ali mora cela Evropa učestvovati i sa pomoći u oružju i sa ljudstvom
    (spin, 25. maj 2022 16:30)

    # Link komentara

  35. EU hoce da oznace nedavanje nekome sankcije kao zlocin????!! E! Jel ovo ta demokratija zapadna? Smer u kome ide svet je bolest.....
    (73, 25. maj 2022 16:06)

    # Link komentara

  36. Ko je čitao Šolohovljev “Tihi don” ili Tolostojev “Rat i mir” ne može da se otme utisku da se u poslednjih 200 i kusur godina nije mnogo toga promenilo u ruskoj vojsci, od tretiranja vojnika i stanja duha u oružanim snagama do korupcije koja je podrila i vatreni potencijal i komandni lanac.
    (Berkut orao, 25. maj 2022 09:13)

    sve je to lepo i istinito, ali gledas jednostrano, ako pogledas tu istoriju nece se ni to promeniti da ce rusija sve svoje ciljeve ostvariti kao sto ih je uvek ostvarila za razliku od mnogih drugih, valja citati do kraja ,a ne samo sta odgovara podvlaciti
    (al, sta ja znam, 25. maj 2022 15:44)

    # Link komentara

  37. Da li i dalje postoji neko ko i dalje misli da Ukrajinci mogu da dobiju ovaj rat? Možda je bolje bilo da su osam godina pregovarali a ne ugnjetavali.
    (Ante Pula, 25. maj 2022 15:40)

    # Link komentara

  38. Sto smo mi morali da uradimo protiv NATO zemalja to ce i ukraina morati protiv rusije stim sto ukrainci kasne a svakim danom gube sve vecu teritoriju.
    (sasa, 25. maj 2022 15:18)

    # Link komentara

  39. Ako se danas popusti Rusiji sutra će doći neko drugi na red. Nema predaje za Ukrajince, do pobede!.
    (Đoko, 25. maj 2022 14:10)

    # Link komentara

  40. @mare
    Da ti objasnim zašto Rusija i dalje isporučuje gas i struju zapadu koji su spremni da plaćaju u rubjama.
    Ako bi Rusi u trenutku zavrnuli ventil celoj Evropi to bi se tad zvao energetski rat i svi sadašnji prijatelji Rusije bi se zapitali dali bi se to sutra i njima desilo ako se zamere Putinu na ovaj ili onaj način. Samim tim bi Rusi ostali bez podrške kine Indije itd. to jest, ostali bi sami. To njima nije u interesu
    (Jojo, 25. maj 2022 14:07)

    # Link komentara

  41. Očigledno je da je kraj rata sve bliže, ne može se protiv sile(u ovom slučaju Rusije).Ako su uspeli da onako unište Mariupolj, mogu tako i sve ostale gradove, zar to već svima nije jasno?Svaka čast Ukrajincima na otporu(mada većina njih nije svesna da ginu za tuđe interese), ali ovo više za njih nema svrhe, ne vidim smisao daljeg otpora. Da su pametni da odmah pregovaraju i zaustave dalju propast... Najveći profiter je ovde Amerika, a ni Rusi neće baš tako loše proći. Najviše gube Evropa i, naravno, Ukrajina. I videćete, čim stane rat, ukinuće svi sve sankcije, biznis mora da se nastavi, velike sile uvek igraju preko leđa malih, živi bili pa videli...
    (Nije sve crno-belo., 25. maj 2022 13:02)

    # Link komentara

  42. Kolike gubitke ima Rusija ne znamo ali vidimo da Rusija napreduje malo po malo i da osvaja teritorij. Ukrajini je sve teže, moral vojske pada posebno nakon pada Mariupolja. Rusija dobiva rat. Pitanje je samo gdje će da postavi granice. I šta kad Rusija dobije rat? Šta ako vrati cijelu Ukrajinu u svoj sastav? Kako če se onda postaviti Zapad? Do sad je u svim ratovima bilo da se pobjedniku prizna pobjeda. Šta nakon pobjede?
    (R, 25. maj 2022 12:47)

    # Link komentara

  43. Živeo sam 30km od Severodonjecka i tu nije u pitanju jedan grad nego tri (Lisičansk,Severodonjeck i Rubežno). Bukvalno staneš na semaforu i kada prodješ raskrsnicu ti si izašao iz Rubežnog i ušao u Severodonjeck a kada predješ most iz Severodonjecka ulaziš u Lisičansk. Bukvalno kao kada bi NBGD, Vračar i Karaburma bili tri odvojena grada plus je Kremina tamo četvrtzi grad kao Bataja kod nas. Da bi došao iz Rubežnog u Kreminu voziš 4-5min van grada. Sve ukupno tu živi 300k ljudi a pod kontrolom Ukrajine su Severodonjeck i Lisičansk koji u zbiru imaju 200-250k ljudi. Nisu to mala naselja već ozbiljni gradovi.
    (Dragiša centriši, 25. maj 2022 12:20)

    # Link komentara

  44. Rusija isporučuje energente Zapadu a taj isti Zapad naoružava Ukrajinu gde ginu ruski vojnici.
    (mare, 25. maj 2022 09:50)

    Dokaz je taj, da je Rusiji neophodan novac sa zapada i da toliko veliko i najbogatije trziste na svetu, ne moze zameniti niko. Isto tako i zapadu treba Rusija. Vrzino kolo u kome oni slabiji igraci prodju najgore.
    (Milan Indjija, 25. maj 2022 12:15)

    # Link komentara

  45. Ima li neko da mu i dalje nije jasno zbog čega je bitna suverenost svake države, i da igra sa međunarodnim udruzivanjima nije baš pametna
    (jm, 25. maj 2022 12:00)

    # Link komentara

  46. Rusija isporučuje energente Zapadu a taj isti Zapad naoružava Ukrajinu gde ginu ruski vojnici.
    (mare, 25. maj 2022 09:50)

    # Link komentara

  47. Ko je čitao Šolohovljev “Tihi don” ili Tolostojev “Rat i mir” ne može da se otme utisku da se u poslednjih 200 i kusur godina nije mnogo toga promenilo u ruskoj vojsci, od tretiranja vojnika i stanja duha u oružanim snagama do korupcije koja je podrila i vatreni potencijal i komandni lanac.
    (Berkut orao, 25. maj 2022 09:13)

    # Link komentara

  48. Eu objavila datume konačne pobede Ukrajine i ( odmah sutradan ) priključenja uniji. To su 30. i 31 februar, nebitno koje godine...
    (Obi-Wan, 25. maj 2022 07:43)

    # Link komentara

  49. Po srpskoj vlasti za krizu i inflaciju u Srbiji je kriv rat u Ukrajini, a ako nas zaboli stomak u pitanju je korona…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 25. maj 2022 07:41)

    # Link komentara