1. I bas zato mi treba samo da gledamo svoj interes, Rusija nije napala nas i mi nemamo nijedan razlog da idemo u bilo kakav sukob sa Rusijom.
    (istorija se nastavlja, 23. maj 2022 11:26)
    Niko ne traži od nas da se sukobljavamo sa Rusijom ali traže da uvedemo sankcije. Mi trebamo samo da uradimo ono što je u ovom trenutku daleko manja šteta po nas jer u ovoj situaciji nema dobrog izbora. Ako nekome nije jasno šta je manja šteta neka vidi kako je Rusija glasala 90tih kada smo mi bili u pitanju. Ne da su glasali za još brutalnije sankcije (a nismo uradili ni 10% onoga što oni rade Ukrajini) nego su među prvima priznali nezavisnost Hrvatske i naoružali ih i tako pokupili sve moguće benefite i od zapada i uzeli pare za oružije od Hrvatske. Mi njima ništa ne dugujemo, duguju oni nama jer smo podršku oko KiM debelo platili i preplatili.
    (Ruski heroj, 23. maj 2022 12:40)

    # Link komentara

  2. I bas zato mi treba samo da gledamo svoj interes, Rusija nije napala nas i mi nemamo nijedan razlog da idemo u bilo kakav sukob sa Rusijom.
    (istorija se nastavlja, 23. maj 2022 11:26)

    Zamisli da su tako razmišljale Francuska i Britanija 1914. kad je Austrougarska objavila rat Srbiji. Nisu nama objavili, koga briga. Srbija bi bila pregažena, progutana i podijeljena. Svijet više ne funkcioniše kao u srednjem vijeku kad je Turska uzimala državu po državu, a bogate zemlje okretale glavu, dok im nije sultan došao pred Beč. I protiv Napoleona se udružila cijela evropa, kao i protiv Hitlera. Za zapad je Putin najnovija verzija osvajača i oni su ubijeđeni da ako ga ne zaustave u Ukrajini mogu doći u situaciju da ga moraju zaustavljati pred Bečom. Ovo je rat za novu podjelu interesnih sfera, i ja ne vidim zašto bi Srbija ikada željela da bude u ruskoj interesnoj sferi, bez obzira na Kosovo.
    (posve_nepodoban, 23. maj 2022 11:58)

    # Link komentara

  3. Putin koristi NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. kao kartu „ako oni to mogu, zašto ne možemo i mi“? Situacija je sasvim drugačija, NATO nije jurio izmišljene naciste i narkomane. Rekao bih da je i Rusija malo agresivnija. Putinova paranoja rezultirala je njegovim napadom na Ukrajinu, uloga NATO-ovog samozvanog „svetskog policajca“ rezultirala je njegovom akcijom. I jedni i drugi nisu u pravu. Šta je uopšte rat? To je potpuni promašaj diplomatije.
    (Netgazda, 23. maj 2022 11:50)

    # Link komentara

  4. @Slavoljub

    Bas obrnuto. Donbas je deo Ukrajine u medjunarodno priznatim granicama koje i Srbija a i Rusija priznaju. Srbija NIJE usla na Kosovo jer je Kosovo bilo Autonomna Pokrajina u sastavu Republike Srbije koja je opet bila deo zajednicke drzave sa Crnom Gorom i u tim granicama bila priznata u UN. Vojni ulazak jedne drzave na teritoriju druge drzave je cista agresija i to se nama desilo 1999., a Ukrajini sada.
    (Mirko, 23. maj 2022 11:28)

    # Link komentara

  5. I bas zato mi treba samo da gledamo svoj interes, Rusija nije napala nas i mi nemamo nijedan razlog da idemo u bilo kakav sukob sa Rusijom.
    (istorija se nastavlja, 23. maj 2022 11:26)

    # Link komentara

  6. Ne znam da smo mi imali naciste koji su spaljivali zive ljude, pa nas zato bombardovali.
    (zeljko, 23. maj 2022 10:51)

    # Link komentara

  7. Dobro, ali zašto onda ne osudimo Rusiju umesto tog kvazi-neutralnog stava sa kojim u stvari podržavamo Rusiju?
    (bre, 23. maj 2022 10:49)

    # Link komentara

  8. istina. pravde nema. zato da budemo neutralni prema svima i da pratimo samo naše interese
    (boban, 23. maj 2022 10:42)

    # Link komentara

  9. Situacija koja se desava u Ukrajini moze nama samo da koristi a nikako da ide na stetu kako se predstavlja.

    Rusija i Putin koriste svaku priliku da navedu Kosovo* kao njihov razlog.

    Zasto mi ne navedemo Ukrajinu sad kao nas razlog da se situacija oko Kosova* resi u nasu korist.
    (Igor, 23. maj 2022 10:32)

    # Link komentara

  10. Ne gospođo premijerko,
    Ne govorite u moje ime.
    Rusija zapravo radi ono što je Srbija radila na Kosovu 1999 a ne NATO. Rusija je ušla u Donbas kao što je i Srbija ušla sa vojskom i policijom na Kosovo da zaustavi teror nad Srpskim stanovništvom i to Srbija treba da uradi ponovo ako dođe do još jednog pogroma Srpskog stanovništva. E samo što je onda nas NATO poslao u zaborav i terorizam je pobedio a Rusiju vidite ne mogu tako iako daju sve od sebe...
    (Slavoljub, 23. maj 2022 10:24)

    # Link komentara

  11. o cuti i ne komentarisi nista.
    (strucnost ispred politike, 23. maj 2022 10:16)

    # Link komentara