Uloguj se

Serija

28. 07. 2017. 16:41   >>  16:45

Sudbina

Radnim danima u 10:15 - Sjajna glumačka postava turske hit serije, oživeće dirljive životne sudbine i spojiće dva nespojiva sveta.

S jedne strane je Kahraman (Ozdžan Deniz), sin ugledne porodice Jorukhan, a s druge Elif, siromašna devojka koja radi na polju. Na prvi pogled se čini da njih dvoje nikako ne bi mogli biti zajedno, ali kada sudbina uplete prste, sve je moguće.
"Sudbina" nije samo ljubavna priča, već i priča koja dotiče teme majčinstva, porodice, detinjstva. Govori o borbi surogat majke da zadrži dete kad igrom slučaja otkrije da je to njeno biološko dete. Događaji se komplikuje kada se zaljubi u oca svog deteta.

Glavni junak Kahraman oženjen je sa Defne. Nakon jedne svađe, Defne odlazi u suludu vožnju koja se završava nesrećom. Tada će pobaciti, a zbog zadobijenih unutrašnjih povreda nikada više neće moći da zatrudni. Karaman za tu nesreću krivi sebe.
Kahramanova imućna porodica već dugo očekuje dete od snaje Defne jer je muški naslednik bitan za budućnost same porodice. Kahramana posebno pritiska majka Kijmet. Svi će učiniti sve da Defne zatrudni, ali kako vreme prolazi i očekivanja se ne ispunjavaju, Defne pada u tešku depresiju.

Medicinska sestra koja neguje Defninog oca, pronalazi izlaz iz situacije. Ona savetuje Defne da pronađe ženu koja će biti surogat-majka. Defne dobija saglasnost od Kijmet i njih dve uspevaju da ubede i Karamana da im surogat majka rodi dete.

Elif radi na zemlji na Kahramanovoj farmi i želi da nastavi školovanje u gradu. Elifin otac namerava da je uda za žestokog momka po imenu Maksut, koji se njoj uopšte ne sviđa. Kada bi se udala za Maksuta, Elif bi oslobodila oca velikog duga. Ipak, u jednoj svađi otac strada, slučajno ga ubija Elifina majka. Odmah nakon tragedije, Elif, njena majka i sestra Nazli beže u Istanbul. Majku pronalaze, osude je za ubistvo i ona završava u zatvoru.
Maksut prati Elif ne želeći da odustane od nje. U Istanbulu Elif doznaje da njena sestra Nazli ima srčanih problema i da bi trebalo da ide na skupu operaciju. Očajnički joj je potreban novac.

Elif od majke dobija kontakt rođaka Halila koji radi kao vozač za porodicu Jorukhan i njihova je desna ruka. Halil preuzima brigu o Elif i njenoj sestri i upoznaje ih sa šeficom Kijmet.

Elif dobija ponudu od Kijmet da za velike pare postane surogat majka i rodi joj dete. Budući da su joj pare neophodne za majčine advokate i za Nazline lekare, Elif prihvata ponudu.

Kijmet pronalazi lekara koji je spreman da izvede ovaj postupak do kraja. Ali problem nastaje kada utvrdi da Defne nema dovoljno jajnih ćelija da bi rodila svoje dete. Kijmet nema više vremena da čeka i sklapa tajni dogovor sa lekarom: uzeće Elifina jajašca, bez njenog znanja.

Uloge: Ozdžan Deniz, Hatidže Sendil
Produkcija: Turska, 2014.
Originalni naslov: Kadrimin Yazildigi Gun

0
0 Komentari
Ostali komentari